Dirigent

Sinds 1 januari 2014 is Gerben Budding als dirigent aan Intermezzo verbonden.  Zie www.gerbenbudding.nl.

Organist
Gerben studeerde het hoofdvak orgel (eerste fase en tweede fase) aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits en tevens hoofdvak koordirectie (eerste en tweede fase) aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen. Voor beide opleidingen slaagde hij in juni 2011 cum laude. Als hoofdorganist is Gerben verbonden aan de Grote Kerk te Gorinchem, waar hij het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1853 (met ouder pijpwerk) bespeelt. Als organist van de Hervormde Gemeente Gorinchem speelt hij ook regelmatig diensten in de Exoduskerk te Gorinchem en de Hervormde Kerk van Dalem (Mittereiter-orgel). Ook is hij één van de vaste organisten tijdens de Vesperdiensten op zondagavond in de Domkerk te Utrecht (Bätz-orgel).
Ook geeft hij regelmatig orgelsolo concerten in zowel binnen- als buitenland. Zo concerteerde hij in de orgelseries van o.a. de Martinikerk te Groningen (Schnitger) en de Bavo in Haarlem (Müller). Hij behaalde diverse nationale en internationale prijzen voor zijn orgelspel.

Directie en zang
Gerben volgde de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.
Naast dirigent van Intermezzo, is hij ook dirigent van Christelijke Oratorium Vereniging ‘Con Excelsior te Ede, de Christelijke Oratoriumvereniging te Putten, de Christelijke Oratoriumvereniging ‘Laus Deo’ te Gouda en het Gemeentekoor van de Wijkgemeente Grote Kerk te Gorinchem. Dit koor verleent regelmatig medewerking aan de diensten in de Grote Kerk Gorinchem.
Hij verricht regelmatig werkzaamheden als pianorepetitor bij koor- en solistenrepetities. Als (koor)zanger is hij actief bij verschillende koren en ensembles.

Les
Gerben geeft muziekles (orgel, piano, directie, zang, muziektheorie en harmonie/contrapunt) aan zowel beginners als gevorderden. Daarnaast is componist van met name liturgische werken voor verschillende bezettingen. Zo verscheen bij uitgeverij Proza Musica in Veenendaal de koraalcantate ‘Met de boom des levens’ voor koor, gemeente en orgel en ‘Koormuziek uit Gorcum’. Ook is hij actief als bewerker van orkestbegeleidingspartijen voor orgel.


Leden

De leden van Intermezzo zijn allen amateurmusici. Voor een deel vormen ze de vaste bezetting van het orkest. Het andere deel bestaat uit oproepleden, die meedoen als de bezetting daar aanleiding toe geeft.
Vaste bezetting:
1e viool, 2e viool, altviool, cello, contrabas, continuo
Oproepleden:
Hobo, trompet, dwarsfluit, blokfluit, fagot


Bestuur

Het bestuur is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van concerten, de bezetting en de financiën. Naast het bestuur heeft het orkest ook een muziekcommissie, die zich voornamelijk bezig houdt met het aanvullen van het repertoire en de distributie van de muziek.


Financiering

Intermezzo wordt voor een groot gedeelte gefinancierd door de contributie die de leden betalen. Daarnaast zorgen sponsoren voor een belangrijke bron van inkomsten. De inkomsten worden aangevuld met de verkoop van entreekaartjes bij concerten en donateurgelden.
Wilt u Intermezzo sponsoren? Of wilt u donateur worden? Neem dan contact met ons op.