Concertagenda

Op 3 november geeft Intermezzo een concert in Gouda, in samenwerking met Vocaal Ensemble Nieuwe Gouwe. Op het programma staan onder andere de volgende werken:

 • BWV 159 Anh. Ich lasse dich nicht; J.S. Bach
 • Delen uit Musikalische Exequien; H. Schütz
 • Cantate BWV 99 en delen uit cantate BWV 140
 • Diverse orgelwerken door de stadsorganist van Gouda, Gerben Budding

Aanvang: 20:00 in het gebouw van de Gereformeerde Gemeente Gouda, Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b. 

De afgelopen periode heeft Intermezzo aan diverse concerten meegewerkt.

2018

 • Op 23 juni gaf Intermezzo een concert in Haastrecht. Op het programma stond het vioolconcert in A-klein van J.S. Bach, met als soliste Annemarie van Prooijen. Daarnaast speelden we cantate BWV 150 ‘nach dir Herr verlanget mich’, cantate BWV 180 ‘Schmücke dich o liebe Seele’ en de koraalcantate ‘Wer nur den lieben Gott läss walten’ van Mendelssohn. De vocale werken werden uitgevoerd in samenwerking met Vocaal Ensemble Nieuwe Gouwe, o.l.v. onze eigen dirigent Gerben Budding. 
 • Op 24 en 31 april gaf Intermezzo twee passieconcerten in Ede en Woerden. Onder andere cantate BWV 180 ‘Schmücke dich o liebe Seele’ en het motet BWV Anh.159 ‘Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn’ van J.S. Bach werden uitgevoerd in samenwerking met het gemengd koor Preludium uit Woerden. Het concert was in de Grote Kerk van Ede en hetzelfde programma werd een week later nogmaals uitgevoerd in de Bethlehemkerk in Woerden.

2017

 • Op 4 februari heeft Intermezzo een eigen concert gegeven in het kerkje van de hervormde gemeente van Reeuwijk-Dorp. We voerden hier onder andere werken van Händel, Telemann, Mozart, Albinoni en Bach uit.
 • Op 8 april verleende Intermezzo haar medewerking aan een cantatedienst in De Ark in Reeuwijk. Centraal stond cantate BWV 73 ‘Herr, wie du willt’ van J.S. Bach. Intermezzo werkte tijdens dit concert samen met christelijk Oratoriumvereniging ‘Laus Deo’ en verzorgde de begeleiding van de gemeentezang.
 • Op 18 november heeft Intermezzo als begeleidingsorkest opgetreden bij het jubileumconcert van kamerkoor Voce Anglica. In de Rehobothkerk in Gorinchem stonden diverse grote koorwerken op het programma, zoals: het Gloria van Vivaldi, Wer nur den lieben Gott lässt walten van Mendelssohn en cantate BWV 79 ‘Gott der Herr is Sonn und Schild’ van J.S. Bach.

2016

 • Op 19 en 26 maart heeft Intermezzo in Woerden en Ede in samenwerking met gemengd koor ‘Preludium’ delen uit de ‘Messiah’ van G.F. Haendel en cantate BWV 95 van J.S. Bach uitgevoerd.
 • Op 9 juli 2016 heeft Intermezzo deelgenomen aan een concert in de reeks Orgelplusconcerten in de Grote kerk van Gorinchem.
 • Op 22 oktober 2016 heeft het ensemble een bijdrage geleverd aan een orgelconcert op het Van Vulpenorgel in de Gereformeerde Gemeente Gouda. Tijdens dit concert is cantate BWV 150 ‘Nach dir Herr, verlanget mich’ uitgevoerd samen met het projectkoor ‘Vocaal ensemble Nieuwe Gouwe’.
 • Op 10 december 2016 heeft het ensemble samen met gemengd koor ‘Deo Favente’ een kerstconcert uitgevoerd in Bodegraven.

Actueel

Op 3 februari 2024 geeft Intermezzo een concert samen met Cantus Gouda in de grote kerk van Haastrecht. Op het programma staan werken van J.S. Bach en A. Vivaldi. Verdere informatie volgt.