Welkom bij Intermezzo!

Het christelijk Instrumentaal ensemble Intermezzo is een groep enthousiaste musici, die op initiatief van dirigent Leo Mauritz in 1999 is opgericht. Dit was naar aanleiding van de uitvoering van cantate BWV 118 van J.S. Bach. Door het enthousiasme van de jonge muzikanten is het niet bij één concert gebleven. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot een regulier ensemble met ongeveer 20 instrumentalisten. Na Leo Mauritz heeft Arjen J.A. Uitbeijerse de leiding gehad over het orkest. Sinds 2014 was Gerben Budding dirigent van Intermezzo. In 2021 droeg hij het stokje over aan Wouter Verhage.

We repeteren gemiddeld eens in de drie weken op woensdagavond in de Calvijnschool te Gouda. Ook zijn er jaarlijks circa 3 studiezaterdagochtenden.

Het muzikale hart van het orkest ligt bij de barokmuziek, maar Intermezzo speelt ook af en toe muziek uit andere stijlperioden. Het ensemble organiseert eigen (thema)concerten maar werkt ook samen met koren en solisten.

 

Actueel

Op 30 september zal Intermezzo een eigen concert geven in de Grote Kerk van Haastrecht. Op het programma staan o.a. de Watermuziek van G.F. Handel en de Wassermusik van Telemann. Het begint om 20:00. Iedereen van harte welkom! Kaartverkoop bij de deur of via de site.