Dirigent

Sinds 1 januari 2014 is Gerben Budding als dirigent aan Intermezzo verbonden. 

Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda (Moreau orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. 

Van september 2009 tot en met juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem (Bätz-Witte orgel uit 1853) en Stadsorganist van Gorinchem. Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s. Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent. Zo is hij dirigent van COV Putten, COV Laus Deo Gouda, COV Excelsior Ede en orkest Intermezzo uit Gouda. Gerben heeft een uitgebreide lespraktijk voor o.a. orgel, piano en directie.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie. Voor meer informatie: www.gerbenbudding.nl.


Leden

De leden van Intermezzo zijn allen amateurmusici. Voor een deel vormen ze de vaste bezetting van het orkest. Het andere deel bestaat uit oproepleden, die meedoen als de bezetting daar aanleiding toe geeft.
Vaste bezetting:
1e viool, 2e viool, altviool, cello, contrabas, continuo
Oproepleden:
Hobo, trompet, dwarsfluit, blokfluit, fagot


Bestuur

Het bestuur is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van concerten, de bezetting en de financiën. Naast het bestuur heeft het orkest ook een muziekcommissie, die zich voornamelijk bezig houdt met het aanvullen van het repertoire en de distributie van de muziek.


Financiering

Intermezzo wordt voor een groot gedeelte gefinancierd door de contributie die de leden betalen. Daarnaast zorgen sponsoren voor een belangrijke bron van inkomsten. De inkomsten worden aangevuld met de verkoop van entreekaartjes bij concerten en donateurgelden.
Wilt u Intermezzo sponsoren? Of wilt u donateur worden? Neem dan contact met ons op.

 

Actueel

Op 3 februari 2024 geeft Intermezzo een concert samen met Cantus Gouda in de grote kerk van Haastrecht. Op het programma staan werken van J.S. Bach en A. Vivaldi. Verdere informatie volgt.